Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyvajánló

Itt pár könyvajánló amit a saját tapasztalataimmal egészíttek ki, hiszen én csak olyant ajánlok ami jó....

 

709883.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Árnyékvilág ajánló:

A regény egy krimiszálakkal átszőtt romantikus történet, mely elsősorban az emberi érzésekre fektet nagy hangsúlyt, de tele van humorral, szenvedéllyel, feszültséggel, és meg van fűszerezve némi kis akcióval és erotikával is. A történet egy olyan világot próbál bemutatni, amely kívülről csillogónak, izgalmasnak, boldognak tűnik, de valójában árnyék fedi.

Adam Swanson egész életében az árnyék közelében élt, de az egyik pillanatról a másikra kebelezte be őt. Az újságok, a rajongói, de még a környezetében élők nagy része sem ismeri igazán. Azt hiszik, hogy az élete a lehető legboldogabb, és nem is tudják, milyen távol állnak a valóságtól. Adam a paparazzik és a rajongók zaklatását is elég nehezen viseli, de ezt még tetézi az is, hogy elkezd furcsa üzeneteket, ajándékokat és telefonhívásokat kapni.

A zűrzavar közepén feltűnik egy lány az életében, Camilla Jones, akinek semmi köze az Árnyékvilághoz, mégis bezárkózva, napfény nélkül éli az életét valami miatt, ami a múltban történt vele. Camilla boldog az ő szürke kis világában, egészen addig, míg meg nem ismeri Adamet. Egy véletlen találkozásnak köszönhetően az egész élete felfordul, és rádöbben, hogy a múltbeli sérelmek ellenére van valami, amire mégis csak szüksége van, és hogy ezt csak Adamtől kaphatja meg.

Egymást segítik ki a világosságra hosszú és nehéz küzdelmek árán, melyek során önmaguk kétségeivel, bizonytalanságával és a külvilág emberi „démonjaival” kell megküzdeniük.

 

UI: Nekem nagyon tetszett a regény élvezetes a kalandkedvelőknek és a romantikus lelkűeknek is. A szereplők nagyon összetetek és mindig tudnak valami újat mutatni az olvasó számára. A vége felé olyan fordulatok történek, hogy még engem is magával ragadott a hév és együtt izgultam, rettegtem, szenvedtem a karakterekkel. Nálam ez a kedvencek közé tartozik.

 

707633.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vértestvérek

 

Ifjúsági thriller. A Lemeunier család békés vacsoráját az ajtócsengő éles berregése szakítja félbe. Ettől a pillanattól kezdve minden a feje tetejére áll: Brice-t, az idősebbik fiút a rendőrség öt gyilkosság vádjával letartóztatja. Az indítékok és bizonyítékok egyértelműen arra utalnak, hogy ő a bűnös. A szülők összeomlanak, már-már ők is elhiszik, hogy a fiuk követte el a szörnyűségeket. Egyedül Martin, Brice öccse hisz megingathatatlanul bátyja ártatlanságában, és elhatározza, hogy ezt be is bizonyítja. A fiú izgalmas nyomozásba kezd, melynek során sötét családi titkokra derül fény és a saját élete is veszélybe kerül. A regény Franciaországban 8 ifjúsági irodalmi díjat kapott és tévéfilmet is forgattak belőle. 12 éves kortól ajánlott

 

Ui.: Amikor elöször megláttam nem tudtam elképzelni, hogy nekem ez tetszene de kiváncsiságból mégis elolvastam. A cím is kicsit fura azonban pozitívan csalodtam a könyvben. Nagyon érdekes és lenyügőző olvasmány. Egy tini fiú szeretet testvérét elveszíti gyilkosággal vádolják minden bizonyíték róla árulkodik, még a szülőkis elveszítik a reményt. Azonban a fiú kitart igaza mellet és hajthatatlanul küzd míg el nem éri célját. Ajánlom mindekinek aki szeret borzongani!

 

csitt.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csitt,csitt

 

Szent eskü, bukott angyal, tiltott szerelem.
A romantika nem szerepel Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnik Folt. Fesztelen mosolyának és lélekig hatoló pillantásának Nora képtelen ellenállni. Hiába súg mást a józan ész... Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania, vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. Végül egy ősi csata közepén találja magát, hallhatatlanok és bukottak között - és amikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül.

UI: Nekem nagyon tetszet ide nem tudok mást írni csak azt , hogy feltétlenül olvasdd el!!

 

julia.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mentsük meg Júliát!

 

Két Júlia, két külön világ, egyazon kétségbeesett elszántság...
A tizenhét esztendős Mimi Wallingford Broadway hírneves Wallingford klánjának utolsó sarja. Olyan életet kapott a sorstól, amelyről a legtöbb lány csak álmodozni szokott: ő játszhatja a főszerepet a családi színház Rómeó és Júlia című előadásában. Miminek azonban nem a színjátszás a leghőbb vágya. Elszánt küzdelmet indít hát, hogy a forgatókönyvet félredobva végre nekivághasson az orvosi pályafutás új kihívásainak.
A Verona városában élő Capulet család leányának, a tizennégy éves Júliának magányosan telnek napjai. Csapdába esett rabként őrlődik a családot felőrlő régi viszály, és anyja vasakaratának fogságában. Bármit képes lenne megtenni azért, hogy elkerülje a reá váró kényszerházasságot. Még attól sem riadna vissza, hogy betegséget színleljen - vagy valami sokkal veszélyesebbet. Az előadás alatt Mimi álmai végre valóra válnak: varázslatos módon megnyílik előtte a menekülés útja. Méghozzá nem is akárhová! Szívdöglesztő színpadi partnere, Troy Summer társaságában egyszer csak Shakespeare Veronájában találják magukat. Mimi megismerkedik a valódi Júliával, és többé nem hajlandó ölbe tett kézzel tűrni, hogy a történet tragikus véget érjen. Ám ha sikerül megmentenie új barátnőjét, ezzel megváltoztatja minden idők leghíresebb szerelmes meséjének végkifejletét is. Vajon Mimi és Troy megtalálhatja-e így a varázslatos visszavezető utat Broadway felé?

UI: Nagyon jó könyv egyesíi egy mai lány és egy Shakespeare regényéből ismert karaktert Júliát.Minden kalandot valami romantika fűz át. Egyszerűen könnyed de mégis bájos.

 

terapia.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terápia

 

Nincsenek tanúk, nincsenek nyomok, nincs holttest.
A híres pszichiáter, Viktor Larenz lánya, Josy rejtélyes körülmények között eltűnik.
Hollétére nem derül fény.
Négy évvel később: Viktor egy nyaralóba vonul vissza, hogy feldolgozza a történteket, de egy napon ismeretlen nő kopogtat az ajtaján. A nőt kényszerképzetek gyötrik, melyekben újra meg újra megjelenik egy kislány, aki Josy-hoz hasonlóan nyomtalanul eltűnik. Viktor beleegyezik, hogy kezelni fogja a nőt, de a terápia egyre inkább drámai hangvételű kihallgatássá fajul...

UI: Meglehetősen bonyolult és néha még félelmetes is. De azért jó. Én hamar elolvastam bár így útólag bevalva volt pár rész ami még mindig homályban maradt..

 

bibor.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Bíbor hajú

 

 

Claire White nem mindennapi tinédzser. Claire White boszorka, méghozzá az Utolsók egyike, azaz tiszta vérű, akikből már alig néhány él a világon, hiszen e varázslattal bíró teremtésekkel a boszorkányüldözők parancsára kegyetlen lények, a zsoldosok sorra végeznek. A tizennyolc éves Claire, akinek a szülei kiskorában meghaltak, nehezen fogadja el másságát. Egyszerű, átlagos fiatal lány szeretne lenni. Gideont, öreg mentorát és jó barátját menekülés közben a szeme láttára öli meg az egyik legkönyörtelenebb zsoldos, és a lány élete ezzel örökre megváltozik. A mély gyászt, a magányt és a depressziót egy baljóslatú, titokzatos srác felbukkanása töri meg. De miért fontos a félig démon, félig boszorkány Kellan Blacknek, hogy Claire-t ráébressze, mekkora varázserővel bír? És miért akarja megvédeni őt akár az élete árán is? Hogyan kénytelen szembesülni Claire a barátság mélységeivel, a szerelemmel, az árulással, a gyűlölet intenzitásával, az önmagába vetett hittel és saját erejével? A fenyegetettség folyamatosan ott lebeg a lány feje felett, mint valami ködös árny. Csak egyvalaki tudja, hogy a legnagyobb veszély egyre közeledik, és a tűz ereje mindent lángra lobbanthat.

UI: Csak annyit tudok mondani, hogy szuper együltő helyemben elolvastam.

kod.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felszáll a köd

 

1924, nyár: Az előkelő társaság tündöklő estélyén, egy elegáns angol udvarház parkjában, a tóparton egy fiatal költő kioltja életét. A tragédiának két tanúja van: két nővér, Hannah és Emmeline Hartford, akik ettől fogva soha többet nem beszélnek egymással. 1999, tél: A 98 esztendős Grace Bradleyt, Riverton udvarház hajdani szolgálóját felkeresi egy fiatal rendező, aki filmre akarja vinni a költő öngyilkosságát. A Grace lelkének sötét zugaiba száműzött szellemek és emlékek előbújnak a réseken. Döbbenetes titok merül fel; valami, amiről a történelem elfelejtkezett, de amit Grace nem feledhet soha. Az első világháború sebeit viselő nyáron, és az utána következő dekadens húszas években játszódó Felszáll a köd borzongató rejtély és lenyűgöző szerelmi történet elegye.


UI: Lenyügőző minden megvan benne ami egy jó regénybe kell : izgalom, szerelem, történelem és meglepő fordulatok.